divendres, 1 de juny del 2012

Vida al Túria

 Al Riu Túria hi ha una varietat d'arbres i animals molt diversa. En aquest post anem a parlar sobre alguns d'ells.

ANIMALS


L'esquirol, un rossegador que es pot trobar per Europa i Àsia, és uns dels principals animals que viuen al Riu Túria. És un animal xicotet, que no arriba a més de 45cm de llargària incloent la cua. Per als esquirols les branques dels arbres són camins per l'aire. Té unes ungles corbes i punxegudes que utilitza per aferrar-se a l'escorça. La seua prominent cua serveix per a mantenir l'equilibri. Solen viure en boscos on destaca el pi, com en els boscos del Riu Túria. Per a la cultura Europea, l'esquirol representa el treball i la previsió, encara que en el passat, eren una representació del dimoni. Per aquestes raòns, quan algú no fa vaga se l'anomena esquirol.


 D'altra banda, la rabosa és altre dels animals que pots encontrar al Riu Túria, encara que esten desapareixent perquè els caçadors i els amos de corrals esten exterminant-les. La rabosa és un mamífer de l'ordre dels cànids. El color predominant de la seua pell és roig-marró encara que també existeixen les raboses platejades. Durant la tardor o l'hivern, la rabosa fa créixer més pell, que manté a l'animal calent en un ambient fred. Aquesta pell és mudada quan comença la primavera.


 També, al Riu Túria és poden encontrar pardals com el xoriguer. Els xoriguers són uns ocells del grup del falcó, distingibles pel seu comportament durant l'època de caça, que es manté totalment inmòvil en l'aire. Aquest animal no construeix nius, utilitza els d'altres pardals.

Amb aquestes tres animals molt bonicos he acabat amb la secció dedicada als animals, encara que hi ha més animals que la rabosa, el esquirol o el xoriguer, com el porc senglar o els eriçons.

PLANTES

 En la secció de plantes anem a parlar dels pins i de les orquídies.


 Sobre les orquídies he de dir que hi ha més de 850 gèneres i més de 25.000 especíes, algunes d'aquestes és poden encontrar al Riu Túria. La flor té una simetría bilateral. Una de les més conegudes és la vainilla que, a més, és l'única conreada per a un altre ús que no siga ornamental.



 El pi és un arbre típic al riu. Són arbres de fulla perenne, generalment de tronc dret i elevat. Les fulles tenen forma acicular i s'apleguen en fascìcles. El pi és una planta monoica, amb infloréscencies masculines i femenines.

 Açò és tot, jo preferisc les orquídies als pins com element ornamental en el camp, i tu?




Adrián Reina Sáez
                                                                                                                                       3º ESO B   

7 comentaris:

  1. Està molt bé açó que has fet explicant la vida del animals,de les plantes.....

    ResponElimina
  2. Jo pense que es molt llarg i un poc costós de llegir. També la tematica no es molt atractiva.
    Àlex Arribas 3-b

    ResponElimina
  3. Pense que el text està bé escrit però podria ser mes interesant.

    ResponElimina
  4. M'ha agradat molt el text, explica molt bé la flora i la fauna del Túria.

    ResponElimina
  5. M'ha agradat el teu text i amb ell he aprés algunes espècies del riu, però pense que li falta captar una mica més l'interés del lector.

    ResponElimina
  6. M'ha agradat el teu text i amb ell he aprés algunes espècies del riu, però pense que li falta captar una mica l'atenció del lector.

    ResponElimina
  7. M'agradat molt el text, explica molt bé la flora i la fauna del Túria.

    ResponElimina