dimecres, 20 de febrer del 2013

LA FAUNA AL RIU TÚRIA.

Al Riu Túria viuen moltes classes de animals , viuen animals vertebrats i invertebrats. També viuen moltes plantes.

Els animals vertebrats es divideixen en 5 grups :
MAMIFERS : Es caracteritzen per tindre pell , per que respiren per pulmons i per que son de sang calenta, com per exemple : Ratolins , rates penades, conills , esquirols , hi han molts més però aquestos són els més abundants al Riu Túria .

AUS : Es caracteritzen per tindre plomes, per tenir ales, i per no tenir boca i tenir pic les aus més abundants al Riu Túria són les àguiles, les oronetes , les palomes i els ànecs. 

PEIXOS : Es caracteritzen per tenir escames, per les seues extremitats en forma d'aleta, per que tenen sang freda i per que no tenen pulmons i tenen
brànquies , els peixos que més abunden al Riu Túria són les anguiles i la carpa.

ANFIBIS : Els amfibis es caracteritzen per tenir escames, per tenir la sang freda, per que les cries al néixer viuen a l'aigua i després al fer-se adults vien a terra i per que són ovípars es a dir que naixen per ous els amfibis més abundants al Riu Túria són les granotes i els gripaus.

REPTILS : Els rèptils es caracteritzen per tenir escames, per ser de sang freda, per tenir pulmons per ser ovípars i per que alguns tipus de rèptils com les serps no tenen potes i es mouen arrastrant el seu cos, els rèptils que pots encontrar al Riu Túria son principalment les serps i les salamandres.

 
Al Riu Túria també viuen molts tipus d'animals invertebrats .
Els animals invertebrats es caracteritzen per no tenir columna vertebral.

És divideixen en 2 grans grup : Artròpodes i Mol·luscos.
Al Riu Túria hi han aproximadament més de 100.000 especies diferents de animals invertebrats dividits en 11 grups : dins dels artròpodes estan els insectes, els aràcnids, crustacis i miriàpodes. També estan el mol·luscos que es divideixen en gasteròpodes, bivalves, cefalòpodes.
Dins del grup dels animals invertebrats també formen part els equinoderms, les meduses i les esponges.

Els animals invertebrats que més abunden el Riu Túria són les formigues, els
 
mosquits,escarabats, les papallones, les aranyes, els caragols i els cucs.

HÉCTOR PONCE 3ºB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada